Kādā "Facebook" kulinārijas domubiedru grupā uzgāju vaicājumu, kas noteikti interesē daudzus no mums. Tas skanēja šādi: "Jautājums grupas pavāriem! Jūs arī darbā visus barojat pa glauno un tad atnākat mājās un kurjers jums atved kebabu?" Un tas patiešām liek aizdomāties par to, ko galu galā kulinārijas burvji ēd ārpus savām darba telpām. Vai viņu garšas kārpiņas pieprasa tāda līmeņa ēdienu, kādu viņi pasniedz savos restorānos? Vai arī tas vairāk atbilst tam, uz ko varētu tiekties bērna puncis? Sviestmaize? Burgeri? Kebabs? Vai tomēr trifeļu risoto?

Grupas "No Vegan Latvia" biedra vaicājumam atsaucās 66 domubiedri: kāds no viņiem nudien ir šefpavārs un atklāj, ar ko tad mielojas mājās, kāds cits – spriedelētājs par to, kas tad varētu notikt pavāra mājas virtuvē un kas vispār varētu atklāties šīs jomas speciālistu ledusskapjos...

Piemēram, kāda sieviete uzskata, ka ne velti ir teiciens par kurpnieku bez kurpēm. Viņasprāt, tas attiecas uz visām profesijām. Pavārs ārpus sava darba dzīvo bez ēdiena, šuvēja – ar caurām drēbēm, un tā varētu turpināt un turpināt.

Vērsos pie Latvijas šefpavāriem, kā arī apskatīju, ko intervijās ir sacījis viens no pasaules populārākajiem pavāriem – Gordons Remzijs, lai uzzinātu, ko viņi ēd mājās, kad visa diena ir pavadīta maizes darbā pie plīts. Vai viņi gatavo paši? Ja tā, tad ko? Vai drīzāk pasūta kaut ko ar ēdienu piegādi? Ja tā, tad ko visbiežāk izvēlas? Un vēl taču svētku dienas – kas ar tām? Gatavo paši vai izmanto citu pavāru, konditoru veikumu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!